Здравейте колеги,знам че има доста такива теми,но неможах да намера отговори на моите въпроси в тях.Колата е 159 2,4 200 коня с метален колектор,решил съм да махам вихровите клапи,днес ги видях върху колектора с една обща шина,въпроса ми чисто образователно е какво движи тази шина,защото при мен тя беше пред изпадане и не видях никъде мотор,които да я движи.Другият ми въпрос е когато сваля колектор и извадя клапите само дупките отгоре на колектора ли се затапват и като цяло каква е процедурата,предполагам че когато го сваля ще ми стане ясно какво да прав,но все пак.Благодаря предварително!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Вихрови клапи 2,4jtd
Collapse
X
-
Изглежда лесно премахването на клапите, НО не е !!!
Хамалогията е много !
Разглобява се агренажа, помпата високо налягане и още куп работи.
Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
NEW 159 2.0 JTDm Black TI
-
156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци-ex.
159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда
Comment
-
Не виждаш моторчето което ги движи, защото е отдолу на 5ти цилиндър, там клапата е преходна, както снимката на Вовата. Бръкни с ръка и ще го напипаш.
Аз правих тази процедура на моята кола, като цяло не е много приятна манипулацията защото има доста разглобяване. Дадох колектора на стругари, направиха ми резби и тапи, които залепих с лепило за резби за всеки случай. Други колеги слагат тапи за блок, които вършат същата работа. Вихровите клапи се избиват лесно, през отвора на всмукателния подбутваш с отвертка и излизат нагоре. Естествено и почистване до блясък преди монтирането.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци-ex.
159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда
Comment
-
Първоначално публикувано от vovata Покажи съобщениеИзглежда лесно премахването на клапите, НО не е !!!
Хамалогията е много !
Разглобява се агренажа, помпата високо налягане и още куп работи.
Alfa Romeo 159 1.9 16V SW
Comment
-
Първоначално публикувано от GammaRay Покажи съобщениеВерно е пипкаво, ама ангренажа не се разглобява.Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
Ако не ме лъже паметта в една тема в alfaowner коментираха, че има начин да се махне колектора на 2.4 значително по-лесно....ама от втория пътПървия се минава по каналния ред и се махат шпилките, след това с болтове. Колко има смисъл в това и колко е коректно е съвсем друга тема.
2010 Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm 154kW, затапен EGR, премахнати "пеперуди"
Comment
-
Ясно колеги,благодаря,ангренажа не е проблем,защото взех колата преди 1 седмица нов внос и така или иначе ще се сменя,въпроса е че колата е на 280000 км и когато загрее хубаво започва да тресе на празен ход,гледах я на живи данни корекцията на дюзата на първи цилиндър отива на 5-6,а на пети е около 2,другите са ОК,мерих им обратна нафта и всичките са в норми,също така явно егр-а е блокирал защото седи в едно положение и не мърда,затова трябва да отстраня тези проблеми и да видя дали проблема с корекциите ще изчезне.Другият ми въпрос е старият собственик е премахнал дпф-а,за вихровите клапи,разбрах,че трябва само да оставя включен мотора за тях и всичко е ОК,а ако сложа тапи на ЕГР-а и го остава включен дали ще го хване по потока на въздуха,че е затапен?Защото много не обичам софтуерните намеси.Last edited by marto92; d.m.y г., 09:44.Алфа Ромео 145 1.4ТС
Comment
Comment